Log in

CV Templates

Deel dit bericht:

Inhoud
Inhoud

Van job veranderen? Je kans op succes stijgt aanzienlijk met een cv template. Zo’n sjabloon is de snelste manier om een overtuigende cv te maken voor je droombaan. 

Ontdek snel de voordelen, mogelijkheden en aandachtspunten. 

Wat is een cv template?

Een cv template is een sjabloon voor een curriculum vitae die sollicitanten gebruiken om een nieuwe job te vinden. 

Het ontwerp van zo’n template ligt vast, terwijl de inhoud helemaal personaliseerbaar is. Je eigen opleidingen, werkervaring, vaardigheden, referenties, interesses… worden dus toegevoegd. Zo krijg je in enkele muisklikken een persoonlijke cv met een professionele uitstraling.   

Waarom zou je een cv template gebruiken?

Sommige mensen staan weigerachtig tegenover het gebruik van templates. Toch bieden ze een paar interessante voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje: 

1. Professioneel ontwerp

Laat een goede eerste indruk na. Onze cv templates werden ontworpen door professionele designers. Zij hielden rekening met alle best practices van het moment en de feedback van ervaren HR-experts, zodat de juiste informatie op een gebruiksvriendelijke manier wordt gepresenteerd. 

2. Bewezen overtuigingskracht

Duizenden andere sollicitanten zoals jou zijn reeds aan een nieuwe job geraakt met behulp van cv templates. Ze hebben hun nut meermaals bewezen (en zullen dat blijven doen). 

Je kan dus met een gerust hart een van de vooraf gemaakte ontwerpen gebruiken. 

3. Makkelijk leesbaar

Als sollicitant is het moeilijk om alle informatie correct te structureren. Hierdoor oogt een zelfgemaakte cv vaak chaotisch. Zo laat je geen goede indruk na.

Onze templates zijn speciaal ontworpen om alle informatie op een duidelijke manier te structureren. De pagina is opgedeeld in verschillende blokken. Daarnaast zorgen designelementen zoals gekleurde achtergronden en icoontjes voor de juiste context.  Op deze manier ziet de lezer meteen de belangrijkste punten. 

Dat is erg belangrijk, want recruiters spenderen gemiddeld 8 seconden aan het bekijken van de inhoud voordat ze beslissen of een kandidaat geschikt is of niet. Mis deze kans dus niet! 

4. Tijdswinst

Met een cv template bespaar je tijd. Je hoeft namelijk geen aandacht te spenderen aan het ontwerp en andere kleine details. Focus op het allerbelangrijkste: de inhoud. 

Deze sjablonen zijn ook handig wanneer je voor meerdere vacatures solliciteert en naar elk bedrijf een unieke cv wil sturen. Hierdoor sluit die nog beter aan bij de jobomschrijving. In enkele muisklikken is dat gebeurt. 

5. Niets vergeten

Nog een laatste voordeel van een template is dat het een vaste format is. Op deze manier zal je geen belangrijke informatie per ongeluk vergeten. Je bent dus zeker dat je cv compleet is

Gratis vs. betalend

Op het internet vind je enkele gratis cv templates. Daarnaast zijn er betalende versies. Bij deze premium cv templates wordt er nog meer aandacht gespendeerd aan het ontwerp – zelfs de kleinste details. Het zijn deze details die het verschil maken. 

Met premium templates zorg je voor een echt wauw-gevoel. En zoals je weet is de eerste indruk goud waard!

Zo’n premium template is trouwens veel goedkoper dan wanneer je een professionele ontwerper iets op maat laat maken. Dat komt omdat de ontwerpkosten verdeeld worden over meerdere sollicitanten. 

5 Tips om de beste cv template te vinden

  1. Zoek een template die bij je persoonlijkheid past. Waarschijnlijk voel je jezelf meteen aangetrokken tot bepaalde ontwerpen, terwijl andere je totaal niet aanspreken. Volg gerust je gevoel.
  2. Denk na over welke onderdelen het belangrijkst zijn. Wil je de aandacht vestigen op je ervaring, opleiding(en) of vaardigheden? De focus verschilt bij elke sjabloon.
  3. Kies een stijl en kleurenpalet dat bij de sector past. In de bank- en verzekeringswereld is blauw een veelgebruikte kleur, terwijl je voor een functie als verpleegster misschien liever een rood kleuraccent hebt. In het volgende hoofdstuk gaan wie hier dieper op in. 
  4. Let erop dat de cv template in de juiste taal staat. Een mix van Engels en Nederlands oogt niet professioneel. 
  5. Experimenteer met templates. Waarschijnlijk solliciteer je bij meerdere bedrijven. Gebruik verschillende templates en kijk welke het meeste response oplevert. 

Betekenis van kleuren

Je zal merken dat er naast de klassieke zwart-wit curriculum vitae ’s ook een heleboel kleurrijke ontwerpen zijn. 

Wist je trouwens dat elke kleur een eigen betekenis heeft? Die moet natuurlijk bij de functie en sector passen. Een overzichtje:

  • Blauw: discipline, betrouwbaarheid, stabiel, autoriteit
  • Paars/roze: genegenheid, verzorging, vrouwelijkheid, mysterie
  • Rood: vastberadenheid, energiek, moedig, krachtig
  • Oranje: creativiteit, positiviteit, innovatie, plezier
  • Geel : optimisme, nieuwsgierigheid, vrolijk, speels
  • Bruin: authentiek, mannelijk, outdoor, ervaren, stoer
  • Groen: gezondheid, natuur, balans, leven, milieu
  • Grijs: formeel, zakelijk, stabiel, solide
  • Zwart: invloedrijk, formeel, kracht, dominant

3 Fouten om te vermijden

Een template is een eerste stap naar een feilloze sollicitatie. 

Toch zijn er nog enkele fouten die kandidaten geregeld maken die hun kans op succes verkleinen. Deze drie fouten moet je dus zeker vermijden:

  1. Spelfouten. Zelfs met een automatische spellingscontrole is het mogelijk dat er spelfouten in je curriculum vitae sluipen. Laat de tekst dus steeds nalezen door een vriend(in) of familielid. 
  2. Template die niet aansluit bij de functie. Zorg ervoor dat het ontwerp aansluit bij het bedrijf waarbij je solliciteert. Een zakelijke functie vraagt een functioneel ontwerp, terwijl je voor een creatieve functie iets artistieker mag gaan. 
  3. Ander sollicitatiemateriaal vergeten. Een sterke cv is slechts een klein onderdeel van het hele sollicitatieproces. We raden aan om ook aandacht te spenderen aan het schrijven van een overtuigende motivatiebrief. Daarnaast is er nog tekst in de e-mail waarmee je alles naar de HR-verantwoordelijke of het uitzendbureau verstuurt. 

Cv template voorbeelden

Laat je inspireren door deze cv sjabloon voorbeelden:

Waarom mijnsollicitatie.com gebruiken?

  • Designs gemaakt door HR-specialisten
  • Sjablonen voor 3000+ functies
  • 100% Veilig en anoniem
  • Ingebouwde spellingscontrole
  • Overal ter wereld toegang tot je cv
  • Onze supportdesk is altijd bereikbaar

Probeer het zelf

Veelgestelde vragen

Wat is de beste cv template?

Een ‘ultieme’ template bestaat niet. Voor elke functie kan je verschillende sjablonen gebruiken. Ze bevatten namelijk alle noodzakelijke informatie en hebben een professionele uitstraling. Wat voor jou de beste cv template is, is dus vooral een persoonlijke keuze.

Moet er een foto in de template staan?

Dat mag, maar hoeft niet. Recruiters zullen je zeker niet afstraffen indien je geen profielfoto toevoegt, tenzij ze dit expliciet vragen. Wil je een foto op je cv? Zoek er eentje met een neutrale achtergrond waarop je zakelijke kledij draagt. Onscherpe of overbelichte/te donkere foto’s raden we af. 

Hoe open ik een cv template?

Sommige templates zijn gemaakt voor Microsoft Word of Adobe Illustrator. Wij kiezen ervoor om volledig online te werken. Op deze manier hoef je geen nieuw programma op je computer te installeren, en heb je overal ter wereld toegang tot je cv’s. 

Is een template geschikt voor mijn functie?

Ja hoor. Onze templates zijn bruikbaar voor alle functies, zoals verpleegkundige, leerkracht, magazijnmedewerker, communicatieverantwoordelijke, vrachtwagenchauffeur, assistent marketing… Er is voor elk wat wils. 

Kan ik makkelijk van template wisselen?

Zeker en vast! Ben je gestart met een ontwerp dat toch niet helemaal bij de functie en jouw persoonlijkheid aansluit? Wissel dan simpelweg naar een andere sjabloon.

Hoelang duurt het voordat mijn cv klaar is?

Wachten hoeft niet. Op een paar minuten tijd heb je een sterke, gepersonaliseerde cv. Al wat je moet doen is enkele vragen beantwoorden en een ontwerp selecteren. Onze cv-maker brengt alles samen. 

Hoe verzend ik mijn cv?

Van zodra je alles hebt ingevuld en de betaling is ontvangen, kan je alle bestanden downloaden. Gebruik een e-mailprogramma naar keuze, zoals Gmail of Outlook, om je cv naar het bedrijf in kwestie te sturen. Wist je trouwens dat je ook voor de begeleidende e-mail enkele leuke teksten vindt op onze website?

Heb ik een motivatiebrief nodig?

Best wel. Voeg een sollicitatiebrief toe om in enkele zinnen uit te leggen waarom jij de geschikte kandidaat bent. Overtuig de lezer met je opleidingen, ervaring en vaardigheden. Ook voor deze sollicitatiebrieven zijn er templates beschikbaar.

Start je carrière en probeer het uit!

CV's en sollicitatiebrieven die eruit springen!

CV Voorbeeld

Succesvol solliciteren begint hier

Op mijnsollicitatie.com vind je niet alleen nuttige tips, maar ook handige online tools™ om snel een professionele CV en Sollicitatiebrief te maken. 
Ontdek het zelf en vind je droombaan.
Sollicitatiebrief voorbeeld