Log in

Online een CV maken: wat zijn de mogelijkheden?

Deel dit bericht:

Inhoud
Inhoud

Vroeger moest je met behulp van een tekstverwerker zoals Microsoft Word een cv maken. Nu kan dat volledig online. Al wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Er zijn verschillende manieren om online een cv te maken. Wij zetten de meest populaire methoden op een rijtje. 

1. Online cv builder

Een online cv builder is ongetwijfeld de meest eenvoudige manier om een cv te maken. 

Deze tool doet namelijk het zware werk. Je hoeft enkel je persoonlijke gegevens in te vullen en een template te kiezen. Alles wordt samengevoegd in een duidelijk gestructureerde lay-out.

In amper 5 minuten tijd heb je een professionele cv. 

Bovendien heb je geen kennis van Word of Photoshop nodig. Zelfs mensen die niet goed zijn met computers kunnen snel en eenvoudig een cv maken online. 

Benieuwd hoe zo’n tool werkt? Probeer het zelf!

2. Google Docs

Google Docs is een gratis alternatief voor Microsoft Word. Deze tekstverwerker gebruik je simpelweg via je browser. Je hoeft dus geen extra software te installeren op je computer.

Let op: je hebt wel een Google account nodig. Maar dat kan je gratis aanmaken.

Online een cv maken via Google Docs is eigenlijk heel eenvoudig. Voeg alle informatie toe aan de pagina, zoals je opleidingen, ervaring en vaardigheden, en structureer de inhoud met kopteksten en opsommingslijsten. Verder kan je nog een ander lettertype selecteren of kleuraccenten aanbrengen. 

Klaar?

Exporteer het document als PDF. Klik in het menu op File > Download > PDF Document.

3. Linkedin profiel

Eigenlijk is je Linkedin profiel ook een soort online cv. Het bevat namelijk alle relevante informatie die recruiters nodig hebben, zoals:

  • Je opleidingen
  • Je werkervaring
  • Relevante vaardigheden
  • Aanbevelingen van anderen

Wanneer je van plan bent om je Linkedin profiel naar een werkgever te sturen, raden we wel aan om je URL aan te passen.

Ga hiervoor naar je profielpagina en klik rechts op ‘Openbaar profiel en URL bewerken’. Klik op het potloodje naast ‘Uw aangepaste URL bewerken’ om het adres aan te passen. 

Gebruik je volledige naam (of een variant indien die al bezet is). Spaties, symbolen of speciale tekens zijn niet toegelaten. 

Helaas is een online cv op Linkedin niet altijd een goed idee. Sommige bedrijven willen alles in een PDF-bestand ontvangen via e-mail. 

4. Persoonlijke microsite

Solliciteer je voor een vacature als webdeveloper of webdesigner

Dan is het een goed idee om een online cv te maken in de vorm van een microsite. 

Registreer je persoonlijke domeinnaam (bijvoorbeeld jandijkstra.nl) en zet er een one-pager op met de belangrijkste informatie (opleidingen, werkervaring, softwarekennis, referenties, contactgegevens…).

Zo’n microsite is de perfecte manier om je vaardigheden te presenteren. Haal dus gerust alles uit de kast om je toekomstige werkgever omver te blazen. 

Nog een tip: als je een domeinnaam registreerde kan je ook meteen een persoonlijk e-mailadres aanmaken. Dat oogt professioneler dan een Gmail of Outlook adres. 

Welke methode verkies jij?

Van cv builders tot complete microsites: er zijn verschillende manieren om online een cv te maken. Elke methode heeft haar voor- en nadelen. Daarom is dit vooral een persoonlijke keuze. Gebruik de oplossing die het best bij jou past, en zorg ervoor dat je naast een sterke cv ook een goede sollicitatiebrief hebt. 

Start je carrière en probeer het uit!

Start je carrière en probeer het uit!

CV's en sollicitatiebrieven die eruit springen!

CV Voorbeeld

Succesvol solliciteren begint hier

Op mijnsollicitatie.com vind je niet alleen nuttige tips, maar ook handige online tools™ om snel een professionele CV en Sollicitatiebrief te maken. 
Ontdek het zelf en vind je droombaan.
Sollicitatiebrief voorbeeld