Log in

Haal het maximale uit je open sollicitatie: Zo overtuig je werkgevers en maak je indruk

Deel dit bericht:

Inhoud
Inhoud

Een open sollicitatie biedt jou de kans om interesse te tonen in een specifiek bedrijf, zonder direct te reageren op een vacature. Deze aanpak kan verschillende voordelen met zich meebrengen, zoals het tonen van initiatief, het vermijden van concurrentie en het creëren van mogelijkheden voor de toekomst. In dit artikel ontdek je hoe je een effectieve open sollicitatie schrijft en werkgevers overtuigt om voor jou te kiezen.

Waarom kiezen voor een open sollicitatie? Door te kiezen voor een open sollicitatie geniet je van drie belangrijke voordelen:

  1. Toon initiatief: Werkgevers waarderen gemotiveerde mensen die initiatief durven te nemen. Met een open sollicitatie maak je meteen een sterke indruk.

  2. Vermijd concurrentie: Bij traditionele vacatures ontvangt een bedrijf vaak tientallen, zo niet honderden cv’s en motivatiebrieven. Met een open sollicitatie ben je de enige sollicitant en val je direct op.

  3. Creëer toekomstige kansen: Ook al zijn er op het moment van jouw sollicitatie geen directe mogelijkheden, een goede indruk kan ervoor zorgen dat de HR-manager jouw profiel bewaart voor toekomstige functies.

Hoe schrijf je een overtuigende open sollicitatie? Het schrijven van een open sollicitatie vereist een andere aanpak dan een traditioneel sollicitatieproces. Volg deze stappen om jouw open sollicitatie succesvol te maken:

Stap 1: Kies het juiste bedrijf

Denk na over welk bedrijf je interesseert. Zoek naar een organisatie in de sector waarin je graag wilt werken, of het nu een groot of klein bedrijf is, lokaal of internationaal actief. Doe onderzoek op Google en LinkedIn om wat inspiratie op te doen.

Stap 2: Neem contact op met het bedrijf

Je vergroot je kans op succes wanneer je je open sollicitatie kunt richten aan een specifiek persoon. Bel het bedrijf en vraag naar de contactgegevens van de HR-verantwoordelijke. Als je deze gegevens niet krijgt, kun je gebruikmaken van tools zoals Hunter.io om mogelijk toch het e-mailadres van de juiste persoon te vinden.

Stap 3: Leer de organisatie kennen

Analyseer het bedrijf en de markt waarin het actief is. Denk na over hoe jij een meerwaarde kunt bieden. Misschien hebben ze onlangs een nieuw product gelanceerd en hebben ze extra salesmedewerkers nodig? Of zie je mogelijkheden op het gebied van online marketing?

Stap 4: Pas je cv aan

Hoewel je waarschijnlijk al een cv hebt, is het een goed idee om deze altijd af te stemmen op het specifieke bedrijf. Vermeld vaardigheden die het bedrijf zal waarderen en benadruk relevante ervaringen.

Jouw sollicitatie begint hier

Gebruik nu onze handige online tools™ om snel een professionele CV en sollicitatiebrief te maken.
Ontdek het zelf en haal je droombaan binnen!

Stap 5: Schrijf een krachtige sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is cruciaal bij een open sollicitatie. Hiermee wil je de werkgever overtuigen om voor jou te kiezen. Hier zijn enkele tips om een sterke motivatiebrief te schrijven:

  • Wees formeel en professioneel.
  • Vermeld de naam van de ontvanger om de brief persoonlijker te maken.
  • Leg uit waarom je het bedrijf zo interessant vindt en waarom je er wilt werken.
  • Specificeer voor welke functie je een open sollicitatie doet.
  • Beschrijf je kwaliteiten, relevante opleidingen en werkervaringen.
  • Sluit af door aan te geven dat je beschikbaar bent voor een gesprek.

Wil je een overtuigende sollicitatiebrief voor jouw open sollicitatie? Goed nieuws! Via onze website kun je in recordtempo een overtuigende motivatiebrief opstellen. Probeer het zelf en maak indruk op potentiële werkgevers!

Conclusie: Een open sollicitatie biedt unieke voordelen, zoals het tonen van initiatief, het vermijden van concurrentie en het creëren van toekomstige kansen. Door de juiste stappen te volgen en een overtuigende motivatiebrief te schrijven, vergroot je de kans op succes en maak je indruk op werkgevers. Ga ervoor en zet die belangrijke eerste stap richting jouw droombaan!

Start je carrière en probeer het uit!

CV's en sollicitatiebrieven die eruit springen!

CV Voorbeeld

Succesvol solliciteren begint hier

Op mijnsollicitatie.com vind je niet alleen nuttige tips, maar ook handige online tools™ om snel een professionele CV en Sollicitatiebrief te maken. 
Ontdek het zelf en vind je droombaan.
Sollicitatiebrief voorbeeld