Log in

Creëer de Perfecte Afsluiting voor Jouw Sollicitatiebrief met 20 Inspirerende Voorbeelden

Deel dit bericht:

Inhoud
Inhoud

Benieuwd naar de kunst van het krachtig afsluiten van jouw sollicitatiebrief? In dit artikel delen we 20 voorbeeld slotzinnen en onthullen we hoe je een blijvende indruk achterlaat. We begrijpen dat de afsluiting van je sollicitatiebrief van cruciaal belang is – het is de laatste kans om te schitteren en een blijvende indruk achter te laten op de lezer. Met onze praktische tips en inspirerende voorbeelden helpen we je om je sollicitatiebrief te laten stralen en je kansen te vergroten.

Een sollicitatiebrief bestaat uit verschillende delen, waarbij de afsluiting een van de meest vitale componenten is. Het is het moment waarop je je enthousiasme, vertrouwen en bereidheid om verder te praten over je geschiktheid voor de functie duidelijk kunt uiten. Onze focus ligt echter niet alleen op het belang van de afsluiting, maar we willen je ook laten zien hoe onze CV-Tool jou kan ondersteunen bij het creëren van een indrukwekkend curriculum vitae dat je kunt bijvoegen.

Het creëren van de perfecte afsluiting vergt aandacht voor detail en een goed begrip van de essentiële elementen. We begeleiden je door de stappen om de ideale afsluiting te formuleren, inclusief de juiste verwijzing naar je curriculum vitae, een uitnodiging voor verdere communicatie en een gepaste groet. Bovendien gaan we een stap verder door je te laten zien hoe je je afsluiting actiegericht kunt maken, zodat je subtiel laat weten dat je klaar bent voor het volgende gesprek.

Om je op weg te helpen, presenteren we 20 voorbeeld slotzinnen die je kunt aanpassen aan je eigen sollicitatiebrief. Deze zinnen variëren in stijl en toon, zodat je de afsluiting kunt kiezen die het beste bij jou en de functie past. Of je nu solliciteert binnen dezelfde sector of een nieuwe uitdaging aangaat, onze voorbeelden bieden je een scala aan mogelijkheden om je sollicitatiebrief op een sterke en overtuigende manier te beëindigen.

Hieronder tref je perfecte voorbeelden waar je uit kan putten voor je brief. Maar voor we daarmee beginnen, eerst nog wat tips voor de afsluiting van jouw sollicitatiebrief.

TIP 1 Kies voor een ‘’veilige’’ afsluitende groet
Als je te formeel je brief afsluit, zoals met ‘’Hoogachtend’’ dan creëer je onnodig veel afstand tussen jou en je toekomstige werkgever. Een veilige afsluiting is kiezen voor ‘’Met vriendelijke groet’’ of ‘’Hartelijke groet’’. Met deze afsluiting zit je altijd goed en ben je niet te formeel, maar ook zeker niet informeel.

TIP 2 Maak de afsluiting actiegericht
Neem altijd een zin op waarin je aangeeft dat je graag bereid bent om je motivatie toe te lichten. Hiermee kun je op een subtiele manier aangeven dat je graag uitgenodigd wordt voor een gesprek.

TIP 3 Houdt de laatste alinea kort maar krachtig
Val niet in herhaling in je laatste alinea en houd deze kort maar krachtig. Met 3-4 zinnen zit je goed. Iets langer kan ook nog wel, maar alleen als de rest van je brief niet te lang is. 

TIP 4 Zorg voor een goede opmaak van jouw brief
De opmaak van je brief is belangrijk. Houd de totale tekst van jouw brief op maximaal 1 A4. 

Hieronder tref je 20 perfecte voorbeelden aan die je kunt gebruiken voor de afsluiting van jouw motivatiebrief. 

Hoewel ik geprobeerd heb om mijn motivatie zo goed mogelijk uit te drukken realiseer ik mij dat deze brief slechts beperkte ruimte biedt voor een uitgebreide motivatie. Ik zou daarom graag mijn sollicitatie nader willen toelichten in een persoonlijk gesprek. Ter verduidelijking van mijn personalia verwijs ik u naar mijn CV. 

In mijn bijgevoegd curriculum vitae treft u meer informatie aan over mijn achtergrond, kennis en ervaring. Mijn motivatie licht ik graag nader toe in een persoonlijk gesprek. Ik zal binnen enkele weken contact met u opnemen om de mogelijkheden binnen uw organisatie te bespreken.  

Ik kijk ernaar uit om bij [naam bedrijf] aan de slag te gaan en bij te dragen aan de organisatie. In mijn brief heb ik gepoogd mijn motivatie zo goed als mogelijk toe te lichten. Tegelijkertijd realiseer ik me ook dat een brief niet voldoende ruimte biedt voor een uitgebreide toelichting. Daarom zou ik graag in een persoonlijk gesprek mijn motivatie nader willen toelichten. Voor meer informatie over mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u naar mijn cv. 

Samengevat: ik denk dat ik met mijn inhoudelijke kennis van de sector in combinatie met mijn eerder opgedane vaardigheden en competenties, direct van toegevoegde waarde kan zijn voor uw organisatie. Voor meer informatie over mijn kennis en ervaring verwijs ik u graag naar mijn CV. Ik zou graag mijn motivatie nader willen toelichten in een persoonlijk gesprek.  

Tijdens het schrijven van deze brief ben ik nog enthousiaster geworden over de functie en kijk ik ernaar uit om het team te komen versterken. Ik hoop daarom dat deze brief voor u aanleiding is om mij uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek aangezien ik mijn motivatie graag nader toelicht. Voor meer informatie over mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u naar mijn cv.

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij [naam bedrijf], bij te dragen aan de organisatie en gebruik te maken van de mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen. Ik zou daarom in een persoonlijk gesprek mijn motivatie nader willen toelichten. Ter verduidelijking van mijn personalia verwijs ik u naar mijn CV.

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme voor deze functie op u heb weten uit te brengen. Ik ga graag bij [naam bedrijf] aan de slag en zou graag in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie nader willen toelichten. Voor meer informatie over mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u naar mijn cv.

Kortom: ik ben zeer enthousiast over deze vacature! Voor verdere informatie over mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u graag naar de bijlage, waarin ik mijn CV heb opgenomen. Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie nader willen toelichten.  

Zoals u ziet is de combinatie van de vakgebieden ‘X’ en ‘Y’ mij op het lijf geschreven. Graag zou ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek nader toelichten. Voor mijn personalia verwijs ik u naar mijn CV in de bijlage. Ik kijk uit naar uw reactie. 

Deze brief heeft u een eerste indruk gegeven van mijn achtergrond, kennis en enthousiasme voor de functie. Ik licht mijn motivatie graag verder toe in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik zie een uitnodiging hiervoor met belangstelling tegemoet.

Voor mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u graag naar de bijlage. Ik kom graag nader kennis om mijn motivatie nader toe te lichten. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij uiteraard telefonisch benaderen.

Voor meer informatie over mijn ervaring en werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Uiteraard ben ik bereid mijn motivatie in een gesprek toe te lichten. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u mij gerust bellen. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. 

In de bijlage treft u mijn CV aan. Ik kom graag kennismaken en mijn motivatie nader toelichten. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. 

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb geschetst van mijn enthousiasme voor deze functie. Voor meer informatie over mij verwijs ik u naar de bijlage. Ik kom graag een keer langs om mijn motivatie verder toe te lichten.

Ik kom graag bij u langs voor een gesprek waarin ik mijn motivatie en mijn enthousiasme voor deze baan nader kan toelichten. Voor mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik naar mijn CV.

Vanzelfsprekend ben ik bereid om mijn motivatie in een gesprek toe te lichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met veel belangstelling tegemoet. Voor meer informatie over mijn achtergrond en ervaringen verwijs ik naar mijn CV in de bijlage.

Ik kom mijn motivatie graag in een kennismakingsgesprek toelichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met plezier tegemoet. Voor mijn personalia verwijs ik naar mijn CV in de bijlage.

Voor meer informatie over mijn achtergrond, kennis en ervaring verwijs ik u graag naar mijn cv. Vanzelfsprekend ben ik bereid het een en ander in een gesprek nader toe te lichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met veel plezier tegemoet.

In de bijlage treft u meer informatie aan over mijn achtergrond, kennis en ervaring. Ik kijk er naar uit om bij [naam bedrijf] aan de slag te gaan en bij te dragen aan de organisatie. Mijn motivatie licht ik graag verder toe in een persoonlijk gesprek. 

In mijn bijgevoegd curriculum vitae treft u meer informatie aan over mijn achtergrond, kennis en ervaring. Mijn motivatie licht ik graag nader toe in een persoonlijk gesprek. Een uitnodiging hiervoor zie ik met veel plezier tegemoet.

Mocht je intern solliciteren, dan kun je natuurlijk iets minder formeel zijn in de afsluiting. Meestal heb je degene bij wie je intern solliciteert al eens gesproken, al dan niet over de interne vacature. Verwijs in je brief bijvoorbeeld naar een kort gesprek dat je al hebt gevoerd in het kader van de interne sollicitatie. Maar probeer wel altijd zo zakelijk mogelijk te blijven omdat dit professioneel overkomt. 

Tot slot: nadat je klaar bent met het schrijven van je brief is het aan te raden om de brief even te laten liggen. Kijk de volgende dag nog een keer goed naar je brief zodat je eventuele fouten en slordigheden eruit kan halen. 

We begrijpen dat de afsluiting van je sollicitatiebrief en je curriculum vitae nauw met elkaar verbonden zijn en samen een krachtige indruk moeten achterlaten. Daarom nodigen we je uit om onze CV-Tool te ontdekken en te ervaren hoe het jou kan helpen om een CV te maken dat jouw professionele profiel op de best mogelijke manier presenteert. Met onze uitgebreide tips, voorbeeld slotzinnen en praktische hulpmiddelen ben je klaar om je sollicitatiebrief met overtuiging af te sluiten en je kansen op die felbegeerde positie te vergroten.

Start je carrière en probeer het uit!

CV's en sollicitatiebrieven die eruit springen!

CV Voorbeeld

Succesvol solliciteren begint hier

Op mijnsollicitatie.com vind je niet alleen nuttige tips, maar ook handige online tools™ om snel een professionele CV en Sollicitatiebrief te maken. 
Ontdek het zelf en vind je droombaan.
Sollicitatiebrief voorbeeld